Ingrediënten
- 200 g tilapiafilet, in blokjes
- 3 el sesamolie
- 2 cm verse gemberwortel, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper zonder zaadjes, in reepjes
- sap en geraspte schil van ½ citroen
- 1 struik paksoi, in brede repen
- 1-2 el Japanse sojasaus
Bereiding
- Verhit de sesamolie in een wok en bak de gember, knoflook, rode peper en citroenschil heel even tot het gaat geuren.
- Schep de blokjes tilapia erdoor en roerbak ze op een hoge stand in ongeveer 3 minuten lichtbruin.
- Schep de paksoi erdoor en roerbak alles 2-3 minuten op hoge stand. Voeg de sojasaus toe en warm het gerecht nog 2 minuten zachtjes door.
Lekker met rijst of noedels.
Tilapia
Tilapia is een kweekvis.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
114 kcal/481 kj
- Vetten:
-
4.80 g.
- Eiwitten:
-
17.90 g.