Ingrediënten

  • 700 g kabeljauwfilet
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 tenen knoflook, heel fijn gesneden
  • 4 el rode currypasta
  • 1,5 el maizena
  • 45 ml vissaus of 1 tablet vis bouillon
  • 450 g sperziebonen
  • 150 g cherrytomaten
  • 1 Chinese kool, in brede repen gesneden
  • Partjes limoen om te garneren
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng in een grote kom of beker de kokosmelk met de knoflook, currypasta, maïzena en vissaus of bouillonblokje (kruimel deze dan fijn boven de kom).
  3. Verdeel de sperziebonen, cherrytomaten en Chinese kool over de bodem van een ovenschaal.
  4. Schenk de kokosmelk over de groenten en zet de schaal in de oven.
  5. Wrijf de kabeljauw in met wat olijfolie en bestrooi met wat peper en zout.
  6. Leg de kabeljauw op de groenten, nadat deze 20 minuten in de oven hebben gestaan.
  7. Laat de kabeljauw in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar worden, afhankelijk van de dikte. (Wanneer de vis niet meer doorschijnend is en makkelijk ‘in vlokken’ los laat is hij gaar.
  8. Serveer de schotel met gekookte rijst.

 

Tip: Voor een iets pittiger variant voeg je wat fijngesneden rode peper toevoegen aan de groenten.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.