Ingrediënten

  • 4 rode mullen, panklaar
  • 1 citroen, in dunne plakjes
  • 4-8 takjes rozemarijn
  • 12 plakjes pancetta
  • 5 el olijfolie
  • 500 g krieltjes in de schil
  • 75 g rucola
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 el balsamicoazijn

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Spoel de mullen onder stromend water schoon en dep de vis droog. Verdeel de plakjes citroen en de rozemarijn over de vissen en wikkel ze in de pancetta. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi ze met peper en besprenkel met 2 el olijfolie.
  2. Rooster de mullen in de voorverwarmde oven 15 min., tot de vis gaar is en de pancetta krokant. Kook intussen de krieltjes in water met zout in 10 min. gaar. Meng de rucola met de olijven en maak de salade aan met de balsamicoazijn, 3 el olijfolie en zout en peper naar smaak. Giet de krieltjes af en breng naar wens op smaak met extra olijfolie en zeezout.
  3. Leg de mullen op 4 borden. Schep er wat salade bij. Serveer met de rest van de salade en de krieltjes.

Wijntip

Bij zo'n zuidelijke vis met frisse citroen, kruidige rozemarijn en knapperig Italiaans spek is een verkwikkende Riesling d'Alsace de aanrader. Die geeft alle kwieke samen in het gerecht een extra oppepper.

Mul

De mul is een rondvis en familie van de harder.

Alles over Mul

Mul

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
109 kcal
/
555 kj
Vetten:
3.80 g.
Eiwitten:
19.00 g.