Ingrediënten
- 1,5 kg mosselen per persoon, schoongemaakt en gespoeld
- 2 stengels groene selderij, fijngesneden
- 130 g ui, fijngesneden
- 10 g knoflook, in plakjes gesneden
- 1 laurierblad
- enkele takjes citroentijm
- enkele blaadjes lavas
- 100 ml witte wijn
- 100 ml Noilly Prat
- 80 g boter
- 100 g room
- citroensap, enkele druppels
- 1 tl citroenzeste
- enkele jonge lavasscheutjes
- enkele draaien peper van de molen
Bereiding
- Breng de mosselen aan de kook met de selderij, de ui, knoflook, het laurierblad, peper, citroentijm en de lavasblaadjes, de witte wijn en de Noilly Prat.
- Eenmaal aan de kook, schud de mosselen goed op. Breng nogmaals aan de kook, schud nogmaals op en voeg 50 gram boter toe.
- Sluit de pot af met een deksel en laat 2 minuten staan.
- Giet de jus van de mosselen door een zeef en breng dit vocht aan de kook met de room gedurende 2 minuten.
- Mix de andere 30 gram boter in de mosseljus met een staafmixer.
- Voeg het citroensap en de citroenzeste toe.
- Giet de jus over de gekookte mosselen en werk af met jonge lavasscheutjes. Serveer.
Bron
www.blendbrothers.nl
Mosselen
De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
74 kcal/311 kj
- Vetten:
-
3.00 g.
- Eiwitten:
-
9.80 g.