Ingrediënten

  • 2 meervalfilets van 150 g
  • 2 sneetjes oud bruinbrood, zonder korst
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels verse (platte) peterselie, gehakt
  • zwarte peper, versgemalen
  • 2 el olijfolie

Ook te bereiden met…

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verkruimel de sneetjes brood in de keukenmachine tot een fijne panade. Meng de kaas, peterselie en peper en zout erdoor. Bestrijk de meervalfilets met olijfolie, wentel ze door het broodmengsel en druk dit goed aan. Leg de gepaneerde meervalfilets op de bakplaat en sprenkel er nog wat olijfolie over. Bak de vis in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar.



Serveer er eens citroenkrieltjes bij. Voorgekookte krielaardappels gebakken in olijfolie met gesnipperde sjalotjes, geraspte

citroenschil, citroensap en versgemalen peper.

Wijn

Een makkelijke Pinot Blanc d’Alsace is een

milde aanrader bij deze meerval met het

knapperige kaaskorstje.


Bron
kookboek "Over Vis & Vis"

Meerval

De meerval is een grote zoetwatervis die wel 5 meter lang kan worden.

Alles over Meerval

Meerval

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
240 kcal
/
1004 kj
Vetten:
14.53 g.
Eiwitten:
17.57 g.