Ingrediënten

  • 300 g tilapiafilet (ASC), in stukken van 4 cm
  • 100 g (diepvries) gamba’s
  • 100 g gekookte mosselen
  • sap en rasp van 1 (biologische) sinaasappel
  • 4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • ½ el pikante paprikapoeder
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 300 g wortel, in plakken
  • 250 g sperziebonen, gehalveerd
  • 1 courgette, in plakken
  • 150 ml visbouillon (van tablet)

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Kruid de stukken tilapia, gamba’s en mosselen met zout, versgemalen peper en besprenkel ze met sinaasappelsap.
  2. Schenk de olijfolie in een hapjespan en schep de knoflook, sinaasappelrasp, paprikapoeder, tijm en alle groenten erdoor. Bak de groenten 2-3 minuten op matig hoog vuur. Schenk de visbouillon erbij en smoor de groenten afgedekt 6-8 minuten op zacht vuur.
  3. Leg de tilapia met de gamba’s en mosselen tussen de groenten en verwarm alles nog 3-4 minuten zonder deksel tot de vis net gaar is.

Serveer de stoofpot met ciabatta of stokbrood.

Tilapia

Tilapia is een kweekvis.

Alles over Tilapia

Tilapia

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
114 kcal
/
481 kj
Vetten:
4.80 g.
Eiwitten:
17.90 g.