Ingrediënten
- 300 g tilapiafilet (ASC), in stukken van 4 cm
- 100 g (diepvries) gamba’s
- 100 g gekookte mosselen
- sap en rasp van 1 (biologische) sinaasappel
- 4 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- ½ el pikante paprikapoeder
- 1 el verse tijmblaadjes
- 300 g wortel, in plakken
- 250 g sperziebonen, gehalveerd
- 1 courgette, in plakken
- 150 ml visbouillon (van tablet)
Ook te bereiden met…
Bereiding
- Kruid de stukken tilapia, gamba’s en mosselen met zout, versgemalen peper en besprenkel ze met sinaasappelsap.
- Schenk de olijfolie in een hapjespan en schep de knoflook, sinaasappelrasp, paprikapoeder, tijm en alle groenten erdoor. Bak de groenten 2-3 minuten op matig hoog vuur. Schenk de visbouillon erbij en smoor de groenten afgedekt 6-8 minuten op zacht vuur.
- Leg de tilapia met de gamba’s en mosselen tussen de groenten en verwarm alles nog 3-4 minuten zonder deksel tot de vis net gaar is.
Serveer de stoofpot met ciabatta of stokbrood.
Tilapia
Tilapia is een kweekvis.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
114 kcal/481 kj
- Vetten:
-
4.80 g.
- Eiwitten:
-
17.90 g.