Ingrediënten

  • 500 gram kibbeling
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 4 el olijfolie
  • ½ el chilipoeder
  • 1 eetlepel fijngehakte Provençaalse kruiden (vers of gedroogd)
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de grill in de oven voor. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in grove stukken. Roer in een kommetje de olie met chilipoeder en de Provençaalse kruiden door elkaar.
  2. Schep op een bakblik de paprikastukken en de helft van het oliemengsel door elkaar. Schuif het bakblik 15 cm onder de hete grill en rooster de paprika stukken ca. 3 minuten.
  3. Bestrijk intussen de kibbeling met de rest van het oliemengsel. Schep de paprikastukken goed om en leg de kibbeling ertussen.
  4. Rooster de paprika en de kibbeling nog 3-5 minuten tot de paprika gaar is en de kibbeling krokant en warm is.

Lekker met aardappelpuree en een frisse salade.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.