Ingrediënten

  • 2 blikjes gerookte makreelfilets in zonnebloemolie (à 145 g)
  • 8 sneden wit casinobrood
  • 2 el groene pesto
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 2 bollen mozzarella (à 125 g), in plakjes

Bereiding

  1. Besmeer het brood met de pesto. Beleg 4 sneden brood met de tomaat en de uitgelekte makreelfilets. Leg de mozzarella op de makreelfilets en dek af met de andere 4 sneden brood.
  2. Bak de tosti's in een tostiapparaat of koekenpan met een beetje olie goudbruin. Lekker met een kleine rucolasalade met kerstomaatjes.

Tip

Vervang de pesto ook eens door tomatentapenade en de mozzarella door plakjes jonge kaas.

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/