Ingrediënten
- 10 langoustines, gehalveerd
- 200 g ongezouten boter
- 10 g knoflook, geplet
- 10 g peterselie, gehakt
- 10 g sjalotjes, fijngehakt in blokjes
- 3 limoenen, gehalveerd
- zeezout
Bereiding:
- Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en meng de ingrediënten.
- Laat dit vervolgens afkoelen en hard worden in de koelkast. Haal een kwartier van te voren uit de koelkast.
- Plaats de langoustines en gehalveerde limoenen op een bakplaat. Leg er vervolgens, als de langoustines al wat garen, een plakje van de zelfgemaakte boter bovenop en laat deze smelten.
- Knijp de warme limoenen uit over de schaaldieren.
- Besprenkel met een beetje zeezout.
Langoustine
Langoustines zijn kleine oranjekleurige zeekreeften met een witte onderkant die 15 tot 20 cm lang kunnen worden. Ze zijn betrekkelijk lang en slank vergeleken met andere kreeftensoorten. Vaak wordt de langoustine verward met de grote garnaal, de gamba.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
86 kcal/360 kj
- Vetten:
-
1.10 g.
- Eiwitten:
-
17.50 g.