Ingrediënten
- 4 koolvisfilets
- rasp van 1 limoen
- 8 plakjes Pancetta
- 250 g tros-kerstomaatje
- 400 g krieltjes in de schil
- 2 takjes rozemarijn, de naaldjes
- 0,5 dl olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Kook de krieltjes 5 minuten. Verwarm de oven op 180 graden.
- Bestrooi de koolvis met peper en limoenrasp en omwikkel met de pancetta.
- Leg de filets in een ovenschaal. Bestrooi de aardappeltjes en tomaatjes met zout en peper, olijfolie en rozemarijnnaaldjes en leg ze bij de vis in de ovenschaal.
- Bak het geheel in 15 tot 20 minuten gaar.
Koolvis
Koolvis is familie van de kabeljauw. Er zijn twee soorten: witte koolvis (Pollachius pollachius) en zwarte koolvis (Pollachius virens).
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
80 kcal/333 kj
- Vetten:
-
1.20 g.
- Eiwitten:
-
17.20 g.