Ingrediënten
- 2 zoute haringen, in smalle reepjes
- 1 kleine komkommer met schil, stukjes van 3 cm
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 2 el peterselie, fijngehakt
Bereiding
- Halveer de komkommerstukken in de lengte en hol ze uit met een spits lepeltje. Bestrooi ze met zout en zet ze omgekeerd weg. Meng de ui met peterselie. Dep de komkommer droog met keukenpapier.
- Leg de reepjes haring erop en verdeel het uimengsel erover.
Bron
Kookboek 'Vis 2'
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.