Ingrediënten

  • 200 g gerookte paling
  • 150 g gepelde Hollandse garnalen
  • 5 bosuitjes
  • ca. 10 takjes peterselie en/of kervel
  • 1 citroen
  • 75 g boter
  • 250 g bloem
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 4 eieren
  • 8 eetlepels melk
  • 75 g geraspte belegen kaas
  • kerriepoeder
  • peper en zout

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de paling in hele kleine stukjes en de bosuitjes in zeer smalle ringetjes.
  3. Hak de kruiden fijn.
  4. Zeef de bloem met het bakpoeder boven een grote kom. Rasp de helft van de citroenschil erboven op met een fijne rasp.
  5. Voeg de eieren, melk, 1 theelepel (liefst versgemalen) peper, ½ theelepel zout, 2 eetlepels kerriepoeder en de kaas toe.
  6. Halveer de citroen, knijp boven de kom ca. 2 theelepels sap uit en roer alles goed door elkaar. Bewaar de rest van de citroen voor iets anders.
  7. Schep de lente-uiringen, de kruiden, de paling en 100 gram garnalen door het beslag.
  8. Schep het beslag in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm.
  9. Bak in de hete oven in goudbruin, stevig en gaar: 45-55 minuten. Prik met een prikker diep in het deeg om dat te testen. Als je die eruit haalt en er zit nog vochtig beslag aan het stokje dan moet de cake nog even doorbakken.
  10. Laat de tulband 5 minuten staan, draai hem dan om op een rooster en laat een beetje afkoelen.
  11. Snijd er plakken van. Bestrooi ze met de rest van de garnalen en eventueel wat nog wat kruiden.
  12. Serveer lauwwarm of koud.

Tip

Lekker met hartige yoghurt of crème fraîche met citroenrasp, peper en zout.

Benodigdheden

Een niet al te hoge cake- of tulbandvorm (ca. 1¼ liter inhoud), ingevet en met bloem bestoven; prikker/satéstokje.

Paling

Paling is een straalvinnige vis die behoort tot de familie echte palingen (Anguillidae). De soort is een trekvis, die zowel in zoet- als zoutwater leeft.

Alles over Paling

Paling

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
200 kcal
/
838 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
14.50 g.