Ingrediënten
- 600 g kabeljauwfilet
- 3 kleine uien, in dunne ringen
- 3 tenen knoflook
- 1 rijpe vleestomaat
- 200 ml dikke kokosroom
- 4 naan, ovale platte broden
- 40 g blanke amandelen
- 1½ groentebouillontablet
- 1½ el garam masala
- zonnebloemolie
Ook te bereiden met…
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de kabeljauw in 20 stukken. Snipper de knoflook en snijd de tomaat in stukjes.
- Verwarm een scheut olie in een diepe braadpan. Bak hierin de ui en knoflook 5 minuten op een heel laag vuur. Schep geregeld om.
- Voeg de garam masala toe en bak 1 minuut mee.
- Zet de temperatuur hoog en roer de tomaat erdoor. Bak 3 minuten.
-
Schenk er een kopje water bij en verkruimel er 1 bouillontablet boven. Breng aan de kook.
-
Voeg vervolgens de kokosroom toe en meng. Zet de temperatuur weer wat lager en laat de saus 10 minuten pruttelen. Proef en voeg eventueel nog een half bouillontablet toe. Laat de saus pruttelen tot het dikker is geworden.
-
Hak ondertussen de amandelen grof. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de amandelen op hoog vuur licht bruin.
-
Schep de kabeljauw en ¾ van de amandelen door de saus en laat op middelhoog vuur nog 5 minuten pruttelen.
-
Verwarm vlak voor het eten de naan een paar minuten in de oven.
-
Schep de kabeljauw tikka masala op borden, strooi de rest van de amandelen erover en leg de naan ernaast. Direct serveren.
Je kunt het gerecht ook een nacht laten staan, dan komen de smaken nog meer tot hun recht.
Tip
Als je van pittig houdt, kun je een klein pepertje meestoven.
Kabeljauw
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
72 kcal/304 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
16.40 g.