Ingrediënten

  • 500 g kabeljauwfilet
  • 8 vastkokende aardappelen
  • 2 preien
  • boter
  • 2 el tijmblaadjes
  • 100 g gepelde walnoten
  • 300 gr geraspe Gruyére of Comté kaas
  • 3 dl slagroom
  • 1 ui

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

  2. Snijd de kabeljauw in gelijke blokjes. Schil de aardappelen, snijd ze in heel dunne plakken (gebruik eventueel een mandoline). Maak de ui en prei schoon en snijd deze ook in dunne plakjes.

  3. Vet een grote ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes met deksel in met wat boter.

  4. Vul de schaaltjes om en om met aardappel, vis, prei, ui, walnoten en bestrooi tussendoor met tijm, zout, peper en de geraspte kaas. Eindig met aardappelplakjes en geraspte kaas.

  5. Schenk er dan voorzichtig de room om zodat deze tussen de ingrediënten kan zakken. Dek ze af met aluminiumfolie

  6. Bak de tartiflettes in het midden van de voorverwarmde oven in ± 30 minuten goudbruin en gaar. Verwijder de folie na 20 minuten.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.