Ingrediënten

  • 500 g kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 20 + 30 g boter
  • 3 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 prei
  • 1 venkel
  • 1 citroen
  • 50+ 125 ml witte wijn
  • 75 g zeekraal
  • 1 citroen
  • 1 bosje dille
  • 600 g kabeljauw, in 6 stukken
  • 200 g Hollandse garnaal
  • 4 eieren
  • peper en zout

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Kook de aardappels in de schil voor voor circa 15 minuten tot ze beetgaar zijn.Pel en snipper een uitje en wat knoflook. Fruit deze in een pan met een flinke klont boter. Rits de tijm en rozemarijn van hun steeltjes en hak fijn. Voeg de kruiden samen met de ui en knoflook toe aan de boter en laat fruiten voor circa 3 minuten.Giet de aardappelen af en laat ze kort droogstomen. Voeg ze toe aan de pan en kneus ze een beetje. Meng ze door de gesmolten boter en breng op smaak met peper en zout.  Kneus ze een beetje met een vork.
  2. Snijd de prei en venkel beiden in dunne ringen. Meng door elkaar met wat citroensap en witte wijn en voeg ook de zeekraal toe. Hak een bosje dille fijn en meng door de groente.
  3. Scheur 6 vierkante stukken bakpapier. Bekleed deze in het midden met een laagje gekneusde aardappel. Knijp de groente goed uit. Bewaar het vocht. Leg daar bovenop een handje groente. Daar bovenop een stuk kabeljauw en daar bovenop weer een handje garnaaltjes. En een plakje citroen.
  4. Gaar de pakketjes in een voorverwarmde oven van 160 graden voor circa 10 a 15 minuten. Een beetje afhankelijk van hoe dik de vis is.
  5. Scheid ondertussen vier eieren. Doe de eidooiers in een pan samen met het sap dat uit de groente komt. Voeg nog wat witte wijn toe. En sap van een halve citroen Verwarm de pan op laag vuur en klop met een garde tot een schuimige saus. Houdt eventueel een thermometer bij de hand om te checken dat de saus niet boven de 85 graden komt want dan stollen de eidooiers. Voeg op het einde nog twee klontjes boter toe en breng op smaak met peper en zout. De de saus in een schenkkom.
  6. Haal de pakketjes uit de oven en serveer ze op een bord. Maak ze aan tafel open en schenk wat van de saus er in! Maak af met een takje dille.
Bron
Estée Strooker

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.