Ingrediënten

  • 250 g Hollandse garnalen
  • 250 g champignons
  • 300 g risottorijst
  • 1 ui
  • 1,3 l groentebouillon
  • 2 dl witte wijn
  • 2 el boter
  • 1 tl saffraandraadjes
  • citroensap
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Stoof de fijngesneden ui in een lepel boter, voeg de risottorijst toe en roer zorgvuldig om.

  2. Voeg de wijn toe en laat kort koken.

  3. Voeg dan de groentebouillon en de saffraandraadjes toe en laat ongeveer 17 minuten garen op een matig warm vuur.

  4. Snijd intussen de champignons in plakjes en stoof ze in een lepel boter en een flinke druppel citroensap.

  5. Voeg, nadat de rijst ‘al dente’ is, de champignons en garnalen toe.

  6. Breng op smaak met peper en zout en serveer onmiddellijk.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.