Ingrediënten
- 250 g Hollandse garnalen
- 250 g champignons
- 300 g risottorijst
- 1 ui
- 1,3 l groentebouillon
- 2 dl witte wijn
- 2 el boter
- 1 tl saffraandraadjes
- citroensap
- peper en zout
Bereiding:
-
Stoof de fijngesneden ui in een lepel boter, voeg de risottorijst toe en roer zorgvuldig om.
-
Voeg de wijn toe en laat kort koken.
-
Voeg dan de groentebouillon en de saffraandraadjes toe en laat ongeveer 17 minuten garen op een matig warm vuur.
-
Snijd intussen de champignons in plakjes en stoof ze in een lepel boter en een flinke druppel citroensap.
-
Voeg, nadat de rijst ‘al dente’ is, de champignons en garnalen toe.
-
Breng op smaak met peper en zout en serveer onmiddellijk.
Hollandse garnaal
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.