Ingrediënten
- 250 g kabeljauw, een zo recht mogelijk stuk
- 4 plakjes dungesneden Coburger ham
- 4 takjes rozemarijn
- Optioneel: balsamicostroop
Bereiding:
- Snijd de kabeljauw in langwerpige stukken en zorg dat deze niet te dun zijn (even breed als dik).
- Leg een takje rozemarijn op de vis en vouw de Coburger ham er strak om heen. Laat een stukje overlappen en snijd dan het overtollig vlees eraf.
- Druk het zachte vlees goed aan (voordeel van Coburger ham is dat dit goed ‘plakt’) en steek de pen er in de lengte voorzichtig doorheen.
- Herhaal dit tot de vis op is. Je kunt voor deze spies ook Ardenner-, Serrano- of Parmaham gebruiken.
- Smeer de grillplaat in met een klein beetje olie en rooster de ham aan alle kanten mooi bruin.
- Het hout van het rozemarijntakje eet je niet op, maar je zult merken dat de vis er heerlijk naar geurt en smaakt.
- Garneer na het grillen met wat balsamicostroop. Deze zoete stroop is een perfecte combinatie met de zoute ham.
Kabeljauw
De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
72 kcal/304 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
16.40 g.