Ingrediënten

  • 4 tongscharfilets (600 g)
  • 3 trostomaten
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 el rozemarijn, fijngehakt
  • 150 ml droge witte wijn

Bereiding

1 Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verdeel de tomaat met de sjalot en de rozemarijn over de bodem van een lage ovenschaal of 4 eenpersoonsovenschaaltjes.



2 Leg de tongscharfilets op de tomaat. Schenk de wijn erbij en dek de schaal af met de aluminiumfolie.



3 Schuif de tongscharfilet 12-15 min in de voorverwarmde oven, tot de vis net gaar is.

Serveertip

Tip Deze ovenschotel is ideaal voor een drukke doordeweekse avond of voor een diner met gasten. Bereid de ovenschaal voor en bewaar afgedekt met aluminiumfolie tot gebruik in de koelkast. Reken op 5 extra ovenminuten als de schaal meteen uit de koelkast in de oven gaat.

Serveertip Lekker met gekookte aardappelen en broccoli of jonge slamelange met knoflookdressing.

Tongschar

Ondanks zijn naam is de tongschar geen familie van de tong maar behoort de tongschar tot de scholachtigen. De vis wordt ook wel neustong genoemd.

Alles over Tongschar

Tongschar

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
89 kcal
/
325 kj
Vetten:
1.50 g.
Eiwitten:
16.70 g.