Ingrediënten
- 4 tongscharfilets (600 g)
- sap van 1/2 citroen
- 100 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 el dragon, fijngehakt
- 1 sinaasappel, schoongeboend
- 4 el zonnebloemolie
- 200 g sugar snaps
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 courgette, in halve maantjes
Bereiding
- Besprenkel de tongscharfilets met het sap van 1/2 citroen. Doe de boter, de knoflook en de dragon in een diep bord. Rasp de oranje schil van de sinaasappel boven de boter. Prak de knoflook, de dragon en de sinaasappelrasp met zout en peper naar smaak door de boter. Schep de boter op een vel vershoudfolie en rol op. Leg de boter in de koelkast om stevig te worden.
- Verhit in een wok 2 el zonnebloemolie. Roerbak de groenten in 5 min beetgaar. Breng op smaak met zout en peper. Bestrijk intussen de tongscharfilets met 2 el zonnebloemolie en bestrooi ze met zout en peper.
- Verhit een grillpan. Gril de scharfilets in 2 min per kant goudbruin en gaar. Keer de filets voorzichtig. Snijd de boter in plakjes.
- Schep de groenten op 4 borden. Leg de tongscharfilets met de sinaasappel-dragonboter op de groenten.
Lekker met witte rijst of gebakken aardappelen.
Tip
De sinaasappel-dragonboter kan 1-2 dagen van tevoren worden gemaakt. Bewaar de boter in de koelkast.
Tongschar
Ondanks zijn naam is de tongschar geen familie van de tong maar behoort de tongschar tot de scholachtigen. De vis wordt ook wel neustong genoemd.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
89 kcal/325 kj
- Vetten:
-
1.50 g.
- Eiwitten:
-
16.70 g.