Ingrediënten
- 2 haringfilets, in stukjes
- 4 grote pofaardappels
- 125 g crème fraîche
- verse dille, paar takjes
- ½ ui, fijngesnipperd
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200˚C. Prik de aardappels met een scherp mes een paar keer in.
- Wikkel ze per stuk in aluminiumfolie en leg ze op een bakplaat in de oven. Laat de aardappels ca. 40 minuten garen.
- Zodra ze klaar zijn, maak je de pakketjes open.
- Snijd de aardappels in en haal ze voorzichtig een beetje uit elkaar.
- Doe in elke aardappel een flink klodder crème fraîche en steek de stukjes haring erin.
- Bestrooi met de gesnipperde uitjes en de dille en serveer meteen.
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.