Ingrediënten

  • 500 g heilbot filets
  • versgemalen zeezout en peper
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 1 winterwortel
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • bosje verse of diepvries dille
  • 1 el (olijf)olie

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de stukken bakpapier op het aanrecht. Schaaf de courgette en winterwortel in linten of plakjes met een kaasschaaf. Snijd de venkel en ui in dunne plakken. Kook ze gedurende 3 minuten.
  2. Verdeel over ieder stuk bakpapier de gesneden groenten en leg daarop de visfilet. Bestrooi het geheel met zout en peper.
  3. Snijd de citroen in plakjes, hak de dille fijn, verdeel de citroen en dille over de vispakketjes en bestrooi het geheel met wat olie.
  4. Vouw nu de pakjes dicht. Leg ze op een bakplaat en laat de vis in papier in ongeveer 10 minuten gaar worden.

Gebruik 4 stukken bakpapier van 30 x 30 cm.

Tip

Varieer de groenten naar eigen keuze, bijvoorbeeld voor een vispakketje in het najaar is het lekker om paddenstoelen of pompoen, in kleine stukjes gesneden, te gebruiken. Ook lekker met wat verse munt. In het voorjaar kun je dit vervangen door prei, witlof of asperges.

Heilbot

De heilbot is een platvisachtige en daarmee familie van de tarbot, schol en tong.

Alles over Heilbot

Heilbot

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
441 kj
Vetten:
2.50 g.
Eiwitten:
20.50 g.