Ingrediënten

  • 250 g Hollandse garnalen
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 ei
  • 150 ml yoghurt
  • 3 el olijfolie
  • 25 g verse bieslook, fijngeknipt
  • 1 el citroensap
  • 1 el yoghurtmayonaise
  • 1 el verse basilicum, fijngehakt
  • 75 g rucola
  • zout en peper, versgemalen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Hak 50 gram garnalen fijn. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel met de kaas, een snufje zout en peper naar smaak door elkaar. Breek het ei erboven en roer de yoghurt, olijfolie, bieslook en fijngehakte garnalen erdoor. Roer tot een stevig beslag. Schep dit mengsel in een muffinvorm met 12 kleine holtes of in 4 papieren cakevormpjes. Bak de muffins in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  2. Klop in een kom het citroensap met de mayonaise, het basilicum en zout en peper naar smaak tot een dressing en schep de garnalen erdoor.
  3. Verdeel de rucola over vier borden en zet op elk bord drie kleine muffins of een grote muffin in het midden. Verdeel de garnalen tussen de muffins.

Tip

Vervang de muffins door plakjes ciabatta met olijven.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.