Ingrediënten

  • 150 g gerookte palingfilet
  • sap van een halve citroen
  • mespuntje mosterd
  • 2 el olie
  • 1 tl honing
  • peper, versgemalen
  • 50 g veldsla
  • 1 pitabroodje
  • enkele sprieten bieslook of takjes dille
  • de schil of rasp van een halve sinaasappel

Bereiding

  1. Snijd de palingfilets diagonaal in stukjes.
  2. Meng citroensap met mosterd, olie, honing en peper. Schep de dressing door de veldsla.
  3. Snijd het pitabroodje open in twee helften, rooster ze eventueel, en snijd ze in vieren. Beleg de pitabroodjes met veldsla met daarop palingstukjes, gegarneerd met bieslook en sinaasappelrasp.
Bron
Kookboek 'Vis 1'

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Paling

Paling is een straalvinnige vis die behoort tot de familie echte palingen (Anguillidae). De soort is een trekvis, die zowel in zoet- als zoutwater leeft.

Alles over Paling

Paling

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
200 kcal
/
838 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
14.50 g.