Ingrediënten
- 2 zoute haringen
- 150 g Griekse yoghurt
- 10 radijsjes in plakjes
- 2 bosuitjes in dunne ringetjes
- 2 el verse basilicum fijngehakt
- mespuntje mosterd
- peper, versgemalen
Bereiding
- Snijd de haringen in dunne reepjes.
- Meng in een schaal de Griekse yoghurt met de radijsjes, bosui, basilicum en zout en peper naar smaak.
- Schep de reepjes haring erdoor en laat de salade in de koelkast ten minste 1 uur rusten.
Bron
Uit: kookboek 'Vis 1'
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.