Ingrediënten
- 2 haringen, schoongemaakt
- 2 lente-uitjes
- 5 radijsjes
- 4 augurkjes
- 1 rol flammkuchendeeg
- 125 g crème fraîche
- 2-3 el geraspte mierikswortel
- klein handje rucola
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Maak ondertussen de lente-uitjes en radijsjes schoon. Snijd de lente-uitjes in smalle ringen en de radijsjes en augurkjes in plakken.
- Rol het flammkuchendeeg met het bakpapier uit op de bakplaat en snijd het in 4 lange smalle stukken.
- Meng de crème fraîche met 2 eetlepels geraspte mierikswortel. Proef en voeg naar smaak meer geraspte mierikswortel en peper en zout toe.
- Bestrijk het flammkuchendeeg met de gemengde crème maar houd daarbij de randen vrij. Strooi de helft van de lente-uitjes over de crème. Schuif de bakplaat in de oven en bak de flammkuchen 10 tot 12 minuten.
- Leg de flammkuchen op borden of plankjes en beleg elk met een halve haring, wat plakjes augurk, radijs, lente-ui en rucola.
Serveertip: lekker met een groene salade met komkommer en dille.
Tip: Zo’n flammkuchen als deze kun je ook maken met gerookte forel, gerookte zalm, gerookte paling of gestoomde makreel. Met Hollandse garnalen is het ook erg lekker.
Haring
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.