Ingrediënten

  • 2 haringen, schoongemaakt
  • 2 lente-uitjes
  • 5 radijsjes
  • 4 augurkjes
  • 1 rol flammkuchendeeg
  • 125 g crème fraîche
  • 2-3 el geraspte mierikswortel
  • klein handje rucola
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Maak ondertussen de lente-uitjes en radijsjes schoon. Snijd de lente-uitjes in smalle ringen en de radijsjes en augurkjes in plakken.
  3. Rol het flammkuchendeeg met het bakpapier uit op de bakplaat en snijd het in 4 lange smalle stukken.
  4. Meng de crème fraîche met 2 eetlepels geraspte mierikswortel. Proef en voeg naar smaak meer geraspte mierikswortel en peper en zout toe.
  5. Bestrijk het flammkuchendeeg met de gemengde crème maar houd daarbij de randen vrij. Strooi de helft van de lente-uitjes over de crème. Schuif de bakplaat in de oven en bak de flammkuchen 10 tot 12 minuten.
  6. Leg de flammkuchen op borden of plankjes en beleg elk met een halve haring, wat plakjes augurk, radijs, lente-ui en rucola.

Serveertip: lekker met een groene salade met komkommer en dille.

Tip: Zo’n flammkuchen als deze kun je ook maken met gerookte forel, gerookte zalm, gerookte paling of gestoomde makreel. Met Hollandse garnalen is het ook erg lekker.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.