Ingrediënten

  • 5 haringen, schoongemaakt
  • 1 pak sandwichbrood of 10 plakjes casinobrood, zonder korst
  • 200 g roomkaas
  • 2 el mayonaise
  • 1/2 ui, heel fijn geraspt
  • 5 el bieslook, heel fijn gesneden
  • 1/2 ui, heel fijn gesneden

 

Bereiding

  1. Meng de roomkaas met de mayonaise en de geraspte ui.
  2. Snijd het sandwichbrood doormidden. (Bij casinobrood hoeft niet doormidden gesneden te worden)
  3. Leg een plakje brood op een snijplank en rol dit met deegroller iets platter.
  4. Bestrijk het brood met het roomkaasmengsel. (Houd iets van het mengsel over om later mee te garneren)
  5. Leg een 1/2 haringfilet op een kant van het brood en rol deze (strak) op.

  6. Neem een stuk vershoudfolie en rol het brood met de haring strak op. Draai de zijkanten van het vershoudfolie goed aan. Herhaal dit met alle stukjes brood en haring.

  7. Leg alle rolletjes minimaal een 2 uur (kan 2 dagen van te voren gemaakt worden) in de koelkast.

  8. Meng de fijn gesneden bieslook met de fijn gesneden ui in een kommetje.

  9. Haal de rolletjes uit het vershoudfolie en snijd de uiteinden netjes bij. Snijd de rolletjes doormidden.

  10. Dip de rolletjes (aan de korte kant) in het overgebleven roomkaasmengsel.

  11. Doop ze dan in het bieslook/uimengsel.

  12. Presenteer ze op een schaal met een prikker erin.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.