Ingrediënten
- 5 haringen, schoongemaakt
- 1 pak sandwichbrood of 10 plakjes casinobrood, zonder korst
- 200 g roomkaas
- 2 el mayonaise
- 1/2 ui, heel fijn geraspt
- 5 el bieslook, heel fijn gesneden
- 1/2 ui, heel fijn gesneden
Bereiding
- Meng de roomkaas met de mayonaise en de geraspte ui.
- Snijd het sandwichbrood doormidden. (Bij casinobrood hoeft niet doormidden gesneden te worden)
- Leg een plakje brood op een snijplank en rol dit met deegroller iets platter.
- Bestrijk het brood met het roomkaasmengsel. (Houd iets van het mengsel over om later mee te garneren)
-
Leg een 1/2 haringfilet op een kant van het brood en rol deze (strak) op.
-
Neem een stuk vershoudfolie en rol het brood met de haring strak op. Draai de zijkanten van het vershoudfolie goed aan. Herhaal dit met alle stukjes brood en haring.
-
Leg alle rolletjes minimaal een 2 uur (kan 2 dagen van te voren gemaakt worden) in de koelkast.
-
Meng de fijn gesneden bieslook met de fijn gesneden ui in een kommetje.
-
Haal de rolletjes uit het vershoudfolie en snijd de uiteinden netjes bij. Snijd de rolletjes doormidden.
-
Dip de rolletjes (aan de korte kant) in het overgebleven roomkaasmengsel.
-
Doop ze dan in het bieslook/uimengsel.
-
Presenteer ze op een schaal met een prikker erin.
Haring
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.