Ingrediënten

  • 300 g wijtingfilets
  • 1 paksoi
  • 2 cm gember
  • ½ rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 3 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • mihoen
  • zout en peper
  • verse koriander

Bereiding

  1. Dep de wijtingfilets goed droog, leg ze op een bord en rasp de gember erover.
  2. Snijd de knoflook in hele dunne plakjes en verdeel over de wijting.
  3. Bestrooi de wijtingfilets met peper en zout.
  4. Zet een pan waar het stoommandje in past met een laagje water op het vuur. Breng het water aan de kook en zet zacht.
  5. Was de paksoi grondig en snijd in stukken van zo’n 7 cm.
  6. Leg een vel bakpapier in het stoommandje en leg hier het witte deel van de paksoi op. Stoom dit 4 minuten.
  7. Leg vervolgens het groene deel van de paksoi erbij in het stoommandje en stoom nog 2 minuten.
  8. Haal de groenten eruit en zet apart.
  9. Leg de wijtingfilets voorzichtig in het stoommandje en stoom ze in 6 à 7 minuten gaar.
  10. Maak ondertussen een dressing van de sojasaus, sesamolie en in ringetjes gesneden peper.
  11. Verhit dit kort in een steelpan.
  12. Schep de paksoi op een bord, leg de wijtingfilets erop en besprenkel met de warme dressing.
  13. Garneer met verse koriander.

 

Wijting

Wijting behoort tot de familie van de kabeljauw en wordt ook vaak samen met kabeljauw gevangen.

Alles over Wijting

Wijting

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
358 kj
Vetten:
1.20 g.
Eiwitten:
18.50 g.