Ingrediënten

  • 600 g wijtingfilets
  • 1 grote ui
  • 1 stevige zure appel
  • 40 g boter
  • 50 g ontbijtspekblokjes
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 dl appelsap
  • 1/4 visbouillontablet
  • allesbinder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  3. Smelt de boter en bak hierin de ui met de appel, de spekblokjes en de tijm 3 minuten op een laag vuur. Breng het appelsap aan de kook en los de bouillontablet erin op.
  4. Schep de helft van het appel-mengsel in een vuurvaste schaal. Leg de wijtingfilets op het appelmengsel, schep de rest van het appelmengsel erop.
  5. Giet het appelsapmengsel erover. Dek de schaal af en laat de vis in de voorverwarmde oven in 15 minuten gaar worden.
  6. Giet het stoofvocht voorzichtig uit de schaal in een pannetje. Breng het vocht aan de kook en voeg 1-2 eetlepels allesbinder toe om de saus te binden. Schep de saus over de vis.

Lekker met aardappelpuree en doperwtjes.

Wijting

Wijting behoort tot de familie van de kabeljauw en wordt ook vaak samen met kabeljauw gevangen.

Alles over Wijting

Wijting

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
358 kj
Vetten:
1.20 g.
Eiwitten:
18.50 g.