Ingrediënten

  • 4 gefileerde schollen (à 250 g)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 vleestomaat
  • 2 el slaolie
  • 1 el tomatenpuree
  • ½ tl suiker
  • 2 tl sambal oelek
  • 3 el crème fraîche
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Verhit de slaolie en bak hierin de ui in 3 minuten zachtjes glazig. Voeg de knoflook, de tomatenpuree, de tomaat, de suiker en de sambal toe en bak het geheel 5 minuten op een laag vuur. Roer de crème fraîche erdoor en laat de saus nog 3 minuten pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe en houd de saus warm.
  2. Bestrooi de scholfilets met een beetje zout en leg ze in een stoommandje. Plaats het stoommandje boven een laagje kokend water en sluit de pan goed af. Laat de vis in 5-7 minuten gaar worden (afhankelijk van de dikte van de filets).
  3. Leg de gestoomde scholfilets op warme borden en schep de saus erover.

Lekker met gekookte spiraalmacaroni en broccoli.

Magnetron tip

Leg de scholfilets met de smalle kant naar het midden, naast elkaar in een platte ronde schaal. Dek de schaal af en laat de vis op half vermogen in 6-8 minuten gaar worden. Draai de schaal -als de magnetron geen draaiplateau heeft- tussentijds 2x. Bestrooi de gare vis met een beetje zout.

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.