Ingrediënten
- 2 forellen, schoongemaakt
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 3 el sherry of witte vermout
- 1 el olie
- ½ citroen, in dunne plakjes
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 3 cm gemberwortel, geraspt
- 1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
- 1 bosuitje, fijngehakt
Ook te bereiden met…
Bereiding
- Meng de sojasaus, sesamolie, sherry en olie en bestrijk de binnen- en buitenkant van de forellen ermee. Leg de citroenplakjes in de buikholten.
- Meng knoflook met gember, rode peper en bosui en vul de vissen met ¾ deel van dit mengsel.
- Leg de forellen in een stoommandje boven een pan met een bodem kokend water. Verdeel de rest van de vulling erover en schenk de rest van het sesamoliemengsel erop.
- Stoom de forellen afgedekt in 12-15 minuten gaar.
Serveer er een komkommer-tomatensalade of sugarsnaps of peultjes bij.
Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"
(Regenboog)Forel
Forellen leven net als zalmen zowel in zoet- als zoutwater en behoort dan ook tot dezelfde familie, de zalmachtige. Er zijn drie soorten te onderscheiden: zeeforel, beekforel en regenboogforel.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
126 kcal/526 kj
- Vetten:
-
5.80 g.
- Eiwitten:
-
18.40 g.