Ingrediënten
- 4 forellen
- 1 grote venkelknol
- 4 kleine tomaatjes
- 50 g kruidenboter
- 8 takjes tijm
- 4 takjes rozemarijn
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Spoel de forellen schoon onder koud water en dep ze droog. Maak de venkel schoon, snijd de stelen en het groen eraf. Halveer de knol en snijd de helften in plakken.
- Kook de plakken venkel in een pan met weinig water en wat zout in ongeveer 5 minuten beetgaar.
- Snijd de tomaten in plakjes. Snijd het stukje kruidenboter in 8 plakjes. Vul de buikholten van de forellen met plakjes venkel en plakjes tomaat.
- Leg de plakjes kruidenboter en de takjes kruiden op de tomaat. Leg de forellen naast elkaar in een ingevette ovenschaal en sprenkel de olijfolie erover. Verdeel eventueel overgebleven tomaat en venkel naast de forellen in de ovenschaal. Strooi er wat zout en peper over.
- Laat de forellen in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar worden.
Lekker met gebakken aardappeltjes.
(Regenboog)Forel
Forellen leven net als zalmen zowel in zoet- als zoutwater en behoort dan ook tot dezelfde familie, de zalmachtige. Er zijn drie soorten te onderscheiden: zeeforel, beekforel en regenboogforel.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
126 kcal/526 kj
- Vetten:
-
5.80 g.
- Eiwitten:
-
18.40 g.