Ingrediënten

  • 2 panklare schollen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el chilipoeder
  • 2 el fijngehakte Provençaalse kruiden
  • 2-3 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Pers de tenen knoflook boven een kommetje uit en roer het chilipoeder, de fijngehakte kruiden en de olijfolie erdoor.
  2. Spoel de schollen af onder koud water en dep ze goed droog. Bestrijk de schollen met de kruidenolie en laat ze minstens 10 minuten liggen.
  3. Klem elke schol in een visklem en rooster ze 10-15 cm boven een gloeiende barbecue in 6-8 minuten mooi bruin en gaar.

Lekker met een frisse salade.

Tip

In plaats van panklare schol kunt u ook scholfilet gebruiken.

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.