Ingrediënten
- 6 scholfilets à 100 g
- 3 geroosterde paprika’s uit pot
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 tl paprikapoeder mild
- ½ el oregano
- 100 ml medium dry sherry of witte wijn
- 75 g geraspte belegen kaas
- zout en peper, versgemalen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pureer de paprika’s in de keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer. Meng de knoflook, paprikapoeder en oregano erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
- Halveer de scholfilets in de lengte en bestrijk ze aan de velkant met de paprikapuree. Rol de filets op, begin aan de smalle kant, en zet de rolletjes naast elkaar in een lage ovenschaal. Schenk de sherry of wijn op de bodem en strooi de kaas over de vis.
- Laat de scholrolletjes in de oven in 15-20 minuten gaar worden.
Lekker met pasta en sperziebonen.
Tip
Vervang de gekruide paprikapuree door tapenade van gedroogde tomaatjes. Bestrooi de scholrolletjes met fijn wit broodkruim vermengd met wat olijfolie in plaats van met kaas. Pureer ook de rest van de geroosterde paprika’s en meng de puree door de pasta.
Schol
Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
94 kcal/393 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
19.00 g.