Ingrediënten
- 12 ontvelde tongfilets
- 3 blokjes visbouillon
- 4 el pesto
- 1 el citroensap
- 500 gram tagliatelle
- peper en zout
- Verse basilicum om te serveren
Bereiding
-
Bereid de pasta zoals aangegeven op verpakking.
-
Breng in een diepe pan 1 liter water met de bouillonblokjes aan de kook. Draai het vuur zacht zodat de bouillon alleen af en toe bubbelt.
-
Rol de tongfilets op en prik ze met cocktailprikkers vast.
-
Leg de tongrolletjes in de pan met bouillon en laat ze in ongeveer 10 minuten gaar worden.
-
Meng de pesto door de pasta en voeg een scheutje van het kookwater en het citroensap toe. Roer om zodat alle pasta door de pesto is bedekt.
-
Verdeel de pasta over 4 borden en schep met een schuimspaan de tongrolletjes uit de bouillon.
-
Verwijder de cocktailprikkers en leg op ieder bord met pasta 3 tongrolletjes.
-
Bestrooi met wat basilicum blaadjes en serveer direct.
Lekker met in olijfolie gebakken plakken courgette.
Tong
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
79 kcal/332 kj
- Vetten:
-
2.10 g.
- Eiwitten:
-
15.00 g.