Ingrediënten
- 2 rogvleugels, schoongemaakt door de visboer
- 500 ml visbouillon, zelfgemaakt of van een blokje
- 600 ml halfvolle melk
- 75 g zeekraal
- 75 g Hollandse garnalen
- peper en zout
- citroenpartjes
Bereiding
- Verwarm de melk en bouillon, tot nét tegen de kook aan.
- Bestrooi de rogvleugels met zout en peper en leg in het kookvocht. Pocheer de vis 10-12 minuten, afhankelijk van de dikte. Draai halverwege. De vis is gaar als het vlees wit en stevig is en makkelijk van de graat komt.
- Maak aardappelpuree en mix die met de geslonken en uitgeknepen spinazie
- Serveer de stamppot in een diep bord. Daarop gaat de vis en wat van het kookvocht. Daarom heen gaat de rauwe zeekraal en de Hollandse garnalen. Garneer met een partje citroen.
Hollandse garnaal
Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.
Rog
Rog is net als de haai een kraakbeenvis. Ondanks dat er in de Noordzee diverse rogsoorten voorkomen, worden ze onder een verzamelnaam verkocht.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
85 kcal/355 kj
- Vetten:
-
0.20 g.
- Eiwitten:
-
20.70 g.