Ingrediënten

  • 400 g krieltjes met schil
  • rasp van 1 citroen
  • 1 bosje dille, fijngesneden
  • 50 ml olijfolie
  • 150 g zuurkool
  • 3 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 oude boterhammen
  • 250 g gekookte schone Hollandse garnalen.
  • ½ friszure appel
  • 1 stronkje witlof, blaadjes losgehaald en in de lengte gehalveerd
  • 1 bosje kervel, rucola of dragon

Bereiding

  1. Kook de krieltjes gaar in water met wat zout en laat ze afkoelen in het water. Pel zodra het kan de schil van de kriel. Rook ze met wat rookmot in een rookoventje of in een afgedekte wok op een rekje op zo laag mogelijke temperatuur ± 4 min.
  2. Meng de citroenrasp, dille en olijfolie door de lauwe aardappeltjes. Maak de rauwe zuurkool aan met mayonaise en yoghurt. Snijd het oude brood in lucifer - dunne reepjes. Verhit een laagje olie en frituur het brood krokant. Laat uitlekken.
  3. Leg op een bord 4-5 krieltjes, verdeel de zuurkoolyoghurt, garnalen, julienne van appel, gehalveerde blaadjes witlof, broodsoldaatjes en kruiden erover.

Tip

Kijk op deliciousmagazine.nl/helptvideo hoe je easy rookt in een wok.

Bron
Delicious i.o.v. Nederlands Visbureau

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.