Ingrediënten
- 200 g Hollandse garnalen
- 1 courgette (± 300 g)
- mespuntje mosterd
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 3 el olijfolie
- 400 g risottorijst
- 21/2 dl visfond (pot)
- 2 dl droge witte wijn
- 1 el versgehakte basilicum
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Snijd de gewassen courgette in blokjes. Blancheer ze 1 minuut in 2 liter water met een beetje zout. Giet ze af en bewaar het kookvocht.
- Pel de sjalotjes, snipper ze en fruit ze met de geperste teentjes knoflook in de olijfolie. Schep de risottorijst erdoor en roerbak 3 minuten.
- Voeg gedurende 15 minuten al omscheppend in delen de visfond, de witte wijn en 8 dl van het courgettevocht toe. Voeg pas meer vocht toe als de laatste toevoeging door de rijst is opgenomen. Schep daarna de courgetteblokjes, garnalen en basilicum erdoor. Bestrooi het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas en presenteer er een tomatensalade bij.
Hollandse garnaal
Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.