Ingrediënten

  • 300 g makreelfilet
  • 1 el mirin (zoete rijstwijn)
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 grote gekookte biet
  • 1 ui
  • ½ el kappertjes
  • 4 harde kleine augurkjes
  • 1 el mayonaise
  • 4 el peterselie, fijngehakt
  • beetje tabasco
  • ½ el worcestersaus
  • ½ el witte wijnazijn
  • ½ el wasabipasta
  • 4 el mascarpone
  • 2 el zure room
  • scheutje limoensap
  • peper en zout

Bereiding

 

  1. Snijd de biet in kleine blokjes en snipper de ui. Snijd de augurk fijn. Meng de Worcestersaus, de tabasco, de mayonaise, de ui, de kappertjes, de stukjes augurk, de azijn en de peterselie door de biet tot een tartaar. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Meng de wasabipasta met de mascarpone, zure room en het limoensap. 
  3. Maak een marinade van de mirin en de sojasaus, bestrijk de filets met het mengsel en laat even intrekken. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en grill de filets op de huidkant in de pan. Druk iets aan en bak ongeveer 4 tot 5 minuten.
  4. Strijk op ieder bord een lepel van het wasabimengsel en maak op ieder bord een timbaaltje van de bietentartaar. Leg er een makreelfilet bij en serveer.

 

Receptvideo

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Makreel

Makreel heeft een blauw-groenige rug, een zilverwitte buik, blauwzwarte strepen en een diep ingesneden staartvin. De makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
258 kcal
/
1079 kj
Vetten:
20.70 g.
Eiwitten:
18.00 g.