Ingrediënten

  • 8 panklare sliptongen
  • 3 el (olijf)olie
  • zout en peper, versgemalen
  • saus:
  • 1 avocado
  • 2 el citroensap
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 el mayonaise
  • ½ dl droge sherry of witte wijn
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 eetlepel gehakte bieslook (vers of diepvries)

Bereiding

Verwarm de grill voor of gebruik een grillpan. Spoel de sliptongen af onder koud water en dep ze droog. Bestrijk de sliptong met de olie en strooi er peper en zout over. Leg de vis op het rooster. Schuif het grillrooster minimaal 6 cm onder het grillelement en grilleer de tong 3 minuten. Keer de vis voorzichtig en grilleer de andere kant. Halveer voor de saus de avocado, verwijder de pit en de schil en pureer het vruchtvlees met citroensap. Meng er alle andere ingrediënten door en voeg peper en zout naar smaak toe. Presenteer de saus bij de gegrilde sliptong.



Lekker met gebakken krielaardappels en een groene salade.

Tong

Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.

Alles over Tong

Tong

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
332 kj
Vetten:
2.10 g.
Eiwitten:
15.00 g.