Ingrediënten
- 1 of 2 grote panklare sliptongen
- 3 el (olijf)olie
- zeezout en peper, versgemalen
- saus:
- 1 avocado
- 2 el citroensap
- 125 ml crème fraîche
- 3 el mayonaise
- ½ dl droge sherry of witte wijn
- 1 eetlepel gehakte bieslook (vers of diepvries)
Bereiding
-
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
-
Pureer het vruchtvlees met citroensap helemaal glad in het bakje van de staafmixer.
-
Meng de gepureerde avocado met de crème fraîche, mayonaise en de sherry / wijn. Proef en breng op smaak met eventueel wat peper en zout.
-
Bestrijk de sliptong met de olie en strooi er peper en zout over.
-
Verhit een grillpan op hoog vuur en leg de vis erin.
-
Keer de vis voorzichtig en gril de andere kant.
-
Leg de vis op een grote plank en serveer de avocado-crème erbij.
Tip
Lekker met gebakken krielaardappels en een groene salade.
Tong
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
79 kcal/332 kj
- Vetten:
-
2.10 g.
- Eiwitten:
-
15.00 g.