Ingrediënten
- 4 roodbaarsfilets (à 150 g)
- 1 sinaasappel
- 75 g pijnboompitten
- 75 g rozijnen
- ½ tl gemalen komijn (djinten)
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- 3 el olijfolie extra vierge
Bereiding
- Verwarm de ovengrill voor. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Hak de pijnboompitten en rozijnen grof en meng ze in een kom met de geraspte sinaasappelschil, peper, komijn, zout naar smaak en olijfolie.
- Wrijf de roodbaarsfilets in met zout en peper en leg ze op een bakplaat. Strijk het pijnboompittenmengsel over de filets uit.
- Schuif de bakplaat 15 cm onder de hete grill en rooster de roodbaarsfilets in 5 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met couscous en sperziebonen.
Roodbaars
Roodbaars is een straalvinnig vis en behoort tot familie van de schorpioenvisachtigen. De laatste jaren is deze soort een belangrijke consumptievis geworden door zijn fijne smaak en stevige vlees.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
105 kcal/442 kj
- Vetten:
-
3.60 g.
- Eiwitten:
-
18.20 g.