Ingrediënten
- 4 mulfilets (van 60-80 g) of 8 kleine mulfilets
- 100 g fijne bulgur of couscous
- sap van 1 citroen
- 4 el olijfolie
- ½ komkommer
- 4 el peterselie, fijngehakt
- 4 el munt, fijngehakt
- 4 el kleine zwarte taggia olijfjes
Bereiding
- Meng in een kom de bulgur met 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels olijfolie, wat zout en versgemalen zwarte peper en 200 ml kokend water. Laat de bulgur zo tenminste een uur staan.
- Wrijf de mulfilets in met zout, versgemalen zwarte peper, citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Leg de filets op een bakplaat en laat ze zo 5 minuten liggen. Verwarm de ovengrill voor.
- Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng de peterselie en munt door de tabouleh.
- Schuif de bakplaat 10 cm onder de hete ovengrill en laat de mulfilets in 5 minuten kleuren en gaar worden. Zet een ringvorm van 5 cm in het midden op een bord. Schep hier een kwart van de tabouleh in. Druk de tabouleh goed aan en trek de ring omhoog. Maak op dezelfde manier op nog 3 borden een taartje van tabouleh. Verdeel de komkommerblokjes en olijfjes rond de tabouleh. Leg de mulfilets met de velkant naar boven op de tabouleh. Garneer met blaadjes munt.
Wijntip
De rinse, delicate zuren van een Riesling d'Alsace geven de frisse, groene kruiden en komkommer in dit visgerecht een extra accent. Opwekkend spijs-wijn-duo.
Mul
De mul is een rondvis en familie van de harder.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
109 kcal/555 kj
- Vetten:
-
3.80 g.
- Eiwitten:
-
19.00 g.