Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 1 el bieslook, gehakt
- 1 el verse peterselie, gehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 el sjalotten, gesnipperd
- 150 g roomboter
- 1 citroen
- snufje nootmuskaat, paprikapoeder, peper
- 150 g geraspte boerenkaas
- peper uit de molen
Bereiding
- Smelt de boter en voeg nootmuskaat, paprikapoeder, citroensap en knoflook toe. Met een staafmixer tot een gladde massa draaien en lauwwarm wegzetten.
- Steek de rauwe mosselen open. Neem een mosselschelp tussen duim en wijsvinger en druk licht, steek met een puntmesje de bovenste schelp los, daarna helemaal lossteken van de onderste schelp.
- Leg de mosselen in een vuurvaste ovenschaal en bestrooi ze met de gehakte peterselie en de sjalotjes. Bedek ze daarna met de kruidenboter en de geraspte kaas. Kort grillen tot de kaas krokant is en de mosselen niet te gaar.
- Voor het serveren bestrooien met de bieslook en gemalen peper uit de molen en verdelen over vier borden. Het vocht dat in de ovenschaal achterblijft over de mosselen sprenkelen en de rest apart serveren met vers (af)gebakken brood.
Bron
Mosselglossy
Mosselen
De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
74 kcal/311 kj
- Vetten:
-
3.00 g.
- Eiwitten:
-
9.80 g.