Ingrediënten

 • 10 langoustines
 • 125 ml slagroom
 • 3 el mayonaise
 • 1-2 eetlepels mierikswortel, vers geraspt of uit een potje
 • 2 el verse dille, fijngehakt
 • 50 g zachte roomboter

Bereiding

 1. Klop in een kom de slagroom stijf en meng de mayonaise en mierikswortel erdoor. Breng de mierikswortelroom op smaak met zout en versgemalen peper en doe de room over in een schaaltje.
 2. Roer in een kom de boter zacht en meng de dille met wat zout en peper erdoor.
 3. Verwarm de ovengrill voor.
 4. Snijd de langoustines in de lengte doormidden: leg de langoustines een voor een op een plank en steek de punt van een scherp, groot mes vlak onder de kop in de langoustine en druk het mes naar beneden. Keer de langoustine en snijd zo ook de staartkant door. Bestrijk de opengesneden kant van de langoustines met dilleboter en leg de langoustines met deze kant naar boven op de bakplaat.
 5. Schuif de bakplaat 10 cm onder de hete grill en rooster ze in 4 minuten gaar.
 6. Leg de langoustines op een platte schaal en zet het schaaltje met mierikswortelroom erbij. Of serveer de langoustine op kleine bordjes en schep er een dotje mierikswortelroom naast.

Langoustine

Langoustines zijn kleine oranjekleurige zeekreeften met een witte onderkant die 15 tot 20 cm lang kunnen worden. Ze zijn betrekkelijk lang en slank vergeleken met andere kreeftensoorten. Vaak wordt de langoustine verward met de grote garnaal, de gamba.

Alles over Langoustine

Langoustine

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
86 kcal
/
360 kj
Vetten:
1.10 g.
Eiwitten:
17.50 g.