Ingrediënten

  • 2 forellen
  • 2 el bloem
  • 25 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 el pesto
  • 1 dl gezeefde tomaten
  • 2 el crème fraîche of kookroom

Bereiding

  1. Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog.
  2. Bestrijk de forellen van binnen en buiten met pesto.
  3. Wentel de forellen door de bloem, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn.
  4. Verhit de boter met de olijfolie in een grote pan en bak de forellen in 8 minuten (afhankelijk van de dikte van de forellen) rondom bruin en gaar. Meng ondertussen de gezeefde tomaten met 1 eetlepel pesto in een pannetje en verwarm de saus. Roer de crème fraîche of kookroom er op het laatst doorheen.

Serveer de forellen en de saus apart.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Forel

Forellen leven net als zalmen zowel in zoet-als zoutwater en behoort dan ook tot de zelfde familie, de zalmachtigen. Er zijn drie soorten te onderscheiden: zeeforel, beekforel en regenboogforel.

Alles over Forel

Forel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
126 kcal
/
526 kj
Vetten:
5.80 g.
Eiwitten:
18.40 g.