Ingrediënten
- 4 forellen
- 1 citroen
- 250 g bladspinazie (diepvries)
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 el pijnboompitten
- 50 g boter
- 2 dl slagroom of crème fraîche
- 50 g amandelen
- nootmuskaat
- 2 el geschaafde amandelen
- peper en zout
Bereiding
- Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog.
- Borstel de citroen met heet water, rasp de schil en pers de citroen uit.
- Roerbak de spinazie 3 minuten in de olijfolie met 1 geperst teentje knoflook, 1 theelepel citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, peper, zout en pijnboompitten. Laat de spinazie iets afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Roer de resterende citroenrasp en het citroensap door de boter en zet deze even in de koelkast.
- Bestrooi de forellen met peper en zout en vul ze met de spinazie.
- Bestrijk 4 stukken aluminiumfolie licht met olie. Leg de forellen erop, verdeel vlokjes citroenboter erover en vouw de folie losjes dicht. Leg de pakketjes op de bakplaat en zet ze 20 minuten in het midden van de oven. Klop intussen de slagroom half stijf.
- Hak of maal de amandelen fijn. Meng ze door de slagroom met een snufje nootmuskaat, peper en 1 theelepel citroenrasp.
- Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een koekenpan. Strooi de geroosterde amandelen erover. Serveer ze met de amandelsaus.
Lekker met aardappelpuree of gekookte krieltjes.
(Regenboog)Forel
Forellen leven net als zalmen zowel in zoet- als zoutwater en behoort dan ook tot dezelfde familie, de zalmachtige. Er zijn drie soorten te onderscheiden: zeeforel, beekforel en regenboogforel.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
126 kcal/526 kj
- Vetten:
-
5.80 g.
- Eiwitten:
-
18.40 g.