Ingrediënten

  • 4 verse makrelen, in de lengte gehalveerd
  • 200 g cherrytomaatjes grof gehakt
  • 20 zwarte olijven , grof gehakt
  • 6 el paneermeel
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 2 el olijfolie
  • verse peterselie
  • peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C en vet een ovenschaal in. 
  2. Meng de cherrytomaten met 1 el olijfolie, de olijven, 4 el paneermeel, Italiaanse kruiden en peper en zout. 
  3. Leg de makreelfilets op een snijplank en schep er een lepel van het mengsel op. 
  4. Rol voorzichtig op, zet vast met een satéprikker en rol ze door het overige paneermeel.
  5. Leg ze in een ovenschaal, verdeel de rest van de tomatenvulling eromheen en gratineer ze 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
  6. Garneer ze met peterselie naar smaak.
     

Tip

Ook lekker met gerookte makreel.

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/