Ingrediënten

  • 1 kilo calamares
  • mespuntje mosterd
  • bloem
  • paprikapoeder (pikant)
  • knoflook
  • 2 el olijfolie

Bereiding

  1. Trek de kop met de ingewanden uit de calamares
  2. Snijd de inktzak in de lengte open en maak het velletje visvlees aan beide zijden goed schoon
  3. Zout de velletjes een half uurtje en spoel ze daarna af en dep droog. 
  4. Verhit knoflookteentjes in hete olie en verwijder vóór het frituren de knoflook weer. Vermeng het meel eventueel met een beetje pikante paprikapoeder.
  5. Haal de calamares door het meel en frituur. Daarbij rollen de velletjes zich vanzelf op tot een hartig hapje bij de borrel.

 

Bron
Van H. Veenstra uit Dordrecht

Pijlinktvis

De pijlinktvis is een intelligent weekdier dat behoort tot de familie van koppotigen waar o.a ook de octopus en de zeekat toe behoort.

Alles over Pijlinktvis

Pijlinktvis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
174 kcal
/
Vetten:
7.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.