Ingrediënten
- 500 g pijlinktvisjes (ca. 10 stuks van 20 cm)
- sap van 1 citroen
- 1 el tijmblaadjes
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 4 el olijfolie
Bereiding
- Maak de inktvisjes schoon: trek de kop met de tentakels voorzichtig van het lijf. Het inktzakje en de ingewanden komen vanzelf mee. Maak het lijfje van binnen schoon, verwijder ook de harde balein. Spoel de lijfjes onder stromend water schoon en laat uitlekken. Snijd tenslotte de tentakels van de kop; bewaar de tentakels en gooi de rest weg.
- Meng het citroensap met de tijm, de knoflook, de olijfolie en zout en peper naar smaak. Schep de lijfjes en de tentakels door de citroen-tijmmarinade. Marineer de inktvis afgedekt min. 30 min. op een koele plek.
- Steek de barbecue aan. Rooster de inktvis 1-2 min. per kant op de hete barbecue. Leg de inktvis op een schaal.
Lekker met knoflookmayonaise, tomatensalsa en ciabatta.
Knoflookmayonaise
Doe voor de knoflookmayonaise 1 teen knoflook met 2 el citroensap, 1 tl mosterd en 1 eidooier in een hoge maatbeker. Zet er de staafmixer in. Schenk langzaam 200 ml zonnebloemolie erbij. Zet de staafmixer aan, trek langzaam omhoog en pureer tot een dikke romige mayonaise. Breng op smaak met (witte) peper.
Tomatensalsa
Snijd voor de salsa 4 tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Meng de tomaat met 1 fijngesnipperde rode ui, 2 tl grof gehakte kappertjes, 1 tl gedroogde oregano, 2 el citroensap, 3 el olijfolie en zout en peper naar smaak.
Pijlinktvis
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
174 kcal/
- Vetten:
-
7.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.