Ingrediënten

  • 600 g tongfilets
  • bloem
  • 1 krop friséesla of eikenbladsla
  • 150 g rucola
  • 1 rode ui
  • 2 el pijnboompitten
  • 4 el (olijf)olie
  • zout en peper
  • ---
  • Dressing:
  • 5 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 tl honing
  • 1 el gehakte koriander (vers of diepvries)

Bereiding

  1. Spoel de tongfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Snijd de filets in lange repen. Bestrooi ze met zout, een beetje peper en bloem.
  2. Maak de sla schoon, scheur de grote bladeren iets kleiner en meng deze met de rucola. Pel de rode ui, verdeel deze in ringen en leg ze op de sla.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  4. Meng de ingrediënten voor de dressing en schep deze door de salade.
  5. Bak de tongreepjes 3-4 minuten in de hete olie. Schep ze uit de pan en verdeel ze als ze lauwwarm zijn over de salade. Strooi de pijnboompitten erover.

Lekker met ciabatta of stokbrood.

Tong

Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.

Alles over Tong

Tong

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
332 kj
Vetten:
2.10 g.
Eiwitten:
15.00 g.