Ingrediënten

  • 4 ontvelde schollen (à 250 g)
  • 1 rijpe mango
  • 1 banaan
  • 1 el citroensap
  • 1 el kerriepoeder
  • 4 el bloem
  • 2 el slaolie
  • 25 g boter
  • 1 el fijngehakte peterselie of koriander

Bereiding

  1. Schil de mango, snijd het vruchtvlees los van de pit en snijd het vervolgens in reepjes. Pel de banaan en snijd hem in plakjes. Besprenkel de plakjes met het citroensap.
  2. Spoel de schollen af onder koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de schollen vlak voordat je ze bakt met een snufje zout, het kerriepoeder en de bloem.
  3. Verhit de slaolie met de boter in 2 ruime koekenpannen (liefst) met anti-aanbaklaag. Bak hierin de schollen 3-4 minuten aan elke kant gaar (de baktijd is afhankelijk van de dikte van de vissen). Tussentijds zo min mogelijk keren! Leg de schollen op een warme schaal en houd ze even warm.
  4. Voeg de reepjes mango en de plakjes banaan aan het bakvet toe en bak ze omscheppend 1 minuut op een hoog vuur. Schep het fruitmengsel over de schollen en strooi de peterselie of koriander erover.

Lekker met gestoofde prei en patat.

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.